Vaaliteemat

#1 Maaseudun uudistaja

Kotimainen ruoantuotanto on viljelijälle kunnia-asia. Rauli haluaa turvata maaseudun elinvoimaisuuden tehostamalla kansallista maatalouspolitiikkaa palvelemaan kansallisia tavoitteita. Kansallisilla tukijärjestelmillä pitää olla vipuvaikutus EU:n maataloustukijärjestelmään eikä päinvastoin. Hallinto ei saa olla suoramyynnin ja viljelijöiden muun toimeliaisuuden este. Elämisen edellytykset pitää turvata koko maassa panostamalla nopean laajakaistaan, vesihuoltoon ja haja-asustusalueen julkisen liikenteen uudistamiseen.

#2 Perheiden etu – Suomen etu

Perheissä on tämän maan tulevaisuus. Suomi nousee ainoastaan sillä, että tulevaisuudessakin on työn tekijöitä. Vanhempain- ja perhe-etuudet pitää kehittää niin, että ne ohjaavat perheiden valintoja vapaaehtoisuuden pohjalta suomalaista yhteiskuntaa palvelevaan suuntaan.

# Lähienergiaa biopohjaisesti

Biopohjaista lähienergian tuotantoa pitää laajentaa. Sähköä ja lämpöä pitää tuottaa yhdessä alueellisesti ja ympäristöystävällisesti. Biopolttoaineet ovat myös liikenteen tulevaisuus ja tuovat työtä ja omavaraisuutta Savo-Karjalaan. Metsätalouden puu- ja maatalouden lantavarannot pitää käyttää lähienergiatuotannon nostoon. Näillä keinoilla saadaan kotimaan markkinoille seudullisia piristysruiskeita, joiden vaikutukset eivät kuihdu.